Přeskočit na obsah
Načítám Koncerty

« Všechny Koncerty

Festival bez hranic

21. září od 17:00

Místo konání:

Císařské lázně (Hlavní sál)

Mariánskolázeňská 2
Karlovy Vary, Karlovarský 36001 Czech Republic
Zobrazit web místa konání

Program:

Hudba z filmů

  • Hostinec ve Spessartu (Franz Grothe)
  • Tři z čerpací stanice (Werner Richard Heymann)
  • Hora volá (Giuseppe Becce)
  • Schindlerův seznam (J. Williams)
  • Poklad na stříbrném jezeře (M. Böttcher)
  • a dalších

K programu:

Odpolední koncert v rámci Festivalu bez hranic v Karlových Varech nabídne hudbu ze slavných i méně známých německých filmů.

Západočeský symfonický orchestr pod taktovkou německého dirigenta Guida J. Rumstadta si můžete užít i na veřejné generální zkoušce od 15.30.

Účinkující:

Guido Johannes Rumstadt – dirigent

Guido Johannes Rumstadt studoval dirigování v Karlsruhe, Hamburku a Salcburku. Jeho první dirigentská místa vedla do státních divadel v Mohuči, Karlsruhe a Wiesbadenu a do Frankfurtské opery. V roce 1983 založil Zámecký festival Zwingenberg, s nímž byl až do roku 2001 spojen jako umělecký ředitel a umělecký vedoucí a důsledně prosazoval operní rarity, jako jsou Gluckovi Poutníci z Mekky, Weberův Abú Hasan nebo Dvořákovi Jakobíni. V letech 1998-2004 byl Guido Johannes Rumstadt GMD v Regensburgu. Jeho práce se zde soustředila na současná a zřídka uváděná hudebně-divadelní díla, včetně opery Der Traum ein Leben od Waltera Braunfelse. V letech 2007-2023 byl angažován jako první kapelník ve Státním divadle v Norimberku. Guido Johannes Rumstadt hostoval v mnoha mezinárodních operních domech, včetně New York City Opera, Minnesota Opera, Seattle Opera, English National Opera a Théâtre La Monnaie v Bruselu. V Německu hostoval mimo jiné v Deutsche Oper Berlin a v Kolínské opeře. Guido Johannes Rumstadt je od zimního semestru 2009/10 řádným profesorem dirigování na Vysoké škole hudební v Norimberku a od července 2014 diriguje Hans-Sachs-Chor Norimberk.